השתתפות כאורח במגזין הבוקר בערוץ 14- היבטים פסיכולוגיים של המונדיאל ופעילות גופנית אצל בני נוער. לינק ליוטיוב:
2. אורח בפודקאסט בכל יום נתון של אוריאל דסקל (08/12/22), פרק 490
אורח בפודקאסט המצויין של בכל יום נתון/ Ouriel Daskal. שוחחנו על היבטים פסיכולוגיים במונדיאל הנוכחי, תחזוק מומחיות בגילאים מבוגרים בספורט, מנהיגות, יישום ערכים במצבי לחץ ועוד.
לינק לספוטיפיי:
3. כתבה של אוריאל דסקל בעיתון כלכליסט (13/12/22) על המנהיגות של ליאו מסי. בכתבה מתואר פרויקט שביצעתי יחד עם ענף החדשנות של ברצלונה על סוגי מנהיגים בקבוצות ספורט
4. ראיון בתוכנית הבוקר של גל"צ עם אפי טריגר (20/12/22) על תחושת הריקנות של אחרי המונדיאל אצל אוהדים וספורטאים.
בשנת 2010 בגמר המונדיאל בין ספרד והולנד, חוקרים ספרדיים מצאו בזמן המשחק עלייה אצל האוהדים הספרדים בהורמון הטסטוסטרון (כימיקל מוחי שמקושר לאגרסיביות ותחרותיות) והורמון הקורטיזול, אשר מופרש במצבי לחץ. לאחר אירוע שיא, החוויה ההורמונלית דועכת ואיתה גם תחושת השייכות אצל חלק מהאוהדים שהורגלו לצפות במשחקים ביחד עם חבריהם.
ספורטאים חווים "תחושת בלוז" אחרי סיום אירועי שיא. המונדיאל ששוחק עתה בחורף לא מאפשר לשחקנים התאוששות מיטבית מהבחינה הפיזיולוגית והרגשית. כבר ביום שני הקרוב תתחיל הפריימר-ליג מחדש, ועוד ישר אל משחקי חג המולד. יריבים ששיחקו אחד נגד השני (למשל, שחקני טוטנהאם, רומרו מארגנטינה והוגו לוריס הצרפתי) יצטרכו לאחד כוחות באותה הקבוצה. גם שוחחנו על האתגרים החדשים של ליאונל מסי לאחר הטורניר.
Коментарі